Vaktermen

Beenderlijm
Beenderlijm wordt gewonnen uit beenderen en is een perfecte eeuwenoude lijm, die vermits niet verdroogt, een eeuwen lange goede verbinding geeft. Beenderlijm wordt als parels in water opgelost en vervolgens au bain-marie verwarmd. De lijm wordt warm verlijmd.

Fineer
Fineer wordt gewonnen door stammen dun te schillen. De meest gebruikte fineersoorten zijn mahonie, bloemmahonie, noten, wortelnoten, ebben, palissander.

Politoer
Politoer is de secretie van schildluizen, die zich hebben vastgezogen en ingekapseld aan jonge twijgen. Het residu van het sap waarmee ze zich voeden, wordt uitgescheiden en daarin kapselen zij zich in. Na het oogsten van de twijgen, worden de schildluizen van de twijgen gescheiden. Vervolgens word de schildluis van de inkapseling gescheiden. Dit is de ruwe politoer oftewel de schellak. De schellak wordt verder gereinigd, tot dat er klare schellak ontstaat, die vervolgens in dunne vellen worden gedroogd en daarna worden gebroken tot chips voor de export.
Politoeren is het aanbrengen van een zeer dunne laag schellak, door middel van een dot. De dot is een vuist grote bal grove watten, gevat in een oude linnen lap.

De schellak, verdund met alcohol, oftewel politoer, wordt daar in gegoten, in zo een hoeveelheid, dat bij knijpen in de dot, er een weinig politoer uit de zool zal zweten. Afhankelijk van de nerven en poriƫn zijn er tussen de 30 en 35 lagen nodig.